Een gezonde huid begint met Zintzo

Zintzo For All voorziet in de basisbehoeften van de huid.

Zintzo For All biedt de essentiële bouwstenen die nodig zijn om een gezonde huid te bereiken. Het is ontzettend belangrijk een stevige en gezonde basis voor de huid te creëren alvorens te kunnen werken aan huidverbetering.

Iedere huid heeft dezelfde basisbehoeften: hydratatie, een goede doorbloeding, een sterke huidbarrière en een optimaal herstellend vermogen.

Deze elementen van de huid dragen afzonderlijk én samen bij aan huidverbetering en stimuleren en ondersteunen de positieve effecten op de huid.

 

Hydratatie

Als de huid goed gehydrateerd is wordt de weerstand van de huid verhoogd. Een huid met een goede weerstand kan zich beter beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf waardoor er minder kans is op een verstoorde huidbarrière.

Als de huidbarrière niet intact is omdat de huid niet voldoende gehydrateerd is, zal de huid niet in staat zijn om het vocht vast te houden en ontsnapt het vocht uit de huid omdat deze open staat.

Vocht zorgt er tevens voor dat de huid soepel blijft. Door een tekort aan vocht in de bovenste huidlaag (de hoornlaag) ontstaan de bekende droogterimpeltjes die de eerste tekenen vormen van beginnende huidveroudering.

Tenslotte dient hydratatie als transportmiddel in de huid om naast vocht ook andere werkzame stoffen op te kunnen nemen. Een goede hydratatie is daarom een essentiële bouwsteen om huidverbetering te bereiken en de beginnende tekenen van huidveroudering te verminderen.

 

Een goede doorbloeding

Een goede doorbloeding staat voor een gezonde huid met een goede stofwisseling. Naast hydratatie is een goede doorbloeding een essentiële bouwsteen om een verbetering van de huid te kunnen bereiken.

Het bloed dat door onze aderen en vaten stroomt is een transportmiddel dat zorgt voor de aanvoer van zuurstof, mineralen en vitamines. Dit proces is belangrijk voor het vormen van nieuwe huidcellen.

Nieuwe huidcellen zorgen op hun beurt weer voor het herstel, de bescherming en de energie van onze huid.

Zodra er een goede doorbloeding gecreëerd is, worden actieve werkzame stoffen uit verzorgingsproducten veel beter door de huid opgenomen waardoor deze een effectievere werking hebben.

 

Een sterke huidbarrière

De huidbarrière is een waterdichte afsluiting die de bovenste huidlagen bij elkaar houdt en zodoende als beschermmantel van de huid fungeert.

Als onze huidbarrière sterk en gezond is, voelt de huid glad en zacht. Wanneer onze huidbarrière verstoord is, gaat de weerstand omlaag en raakt de huid beschadigd. Hierdoor kan de huid er dof, rood, geïrriteerd en droog uit gaan zien.

Naast de uiterlijke kenmerken van een verstoorde huidbarrière, leidt dit ook tot vochtverlies, vroegtijdige huidveroudering en andere huidproblemen.

Een sterke huidbarrière beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en daarom zeer belangrijk om de huid gezond te houden.

 

Optimaal herstellend vermogen

De huid is een dynamisch en kwetsbaar orgaan bestaande uit verschillende lagen. De huid kan beschadigd raken door een ongezonde levensstijl, de zon en andere straling, giftige stoffen, bacteriën, vochtverlies en veranderingen in temperatuur.

Dit heeft gevolgen op de huid, zoals: puistjes, wondjes, eczeem, littekens, gevoeligheid en andere huidproblemen.

De huid heeft van nature een zelf herstellend vermogen maar kan in deze tijd van drukke omgevingsfactoren, (on)gezondheid en vervuiling extra ondersteuning gebruiken om de huid te helpen herstellen als deze beschadigd is.

Terug naar het overzicht